Cristina Cubells, directora
Neus Fontestad, coordinadora
Aula de percussió de saxos i percussió del Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” i el Conservatori Professional de dansa “José Espadero” d’Alacant.
Aula de violoncel i percussió del Conservatori Professional de Música de Requena.
Col.labora: Jóse Antonio Suay, Adrià Garcia, Javi Carrillos, Asun Noales i Ricardo Millor. Manuel Santapau, Rocio Cintero, Miguel Hernández y Marc Moreno.
Programa
I
Alicia a través de l'espill (David Leal, 2022) 20’
Per a ensemble de saxos, percussió i dansa
Alícia creua l’espill
Jabberwocky
Jardí de les flors parlants
Cançó de bressol
Participa: L’aula de percussió de saxos i percussió del Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” i el Conservatori Professional de dansa “José Espadero” d’Alacant.
Col·labora: Jóse Antonio Suay, Adrià Garcia, Javi Carrillos, Asun Noales i Ricardo Millor.
II
Jabberwocky (Joan Gómez, 2022) 20’
Per a ensemble de violoncels, percussó, electrònica i videocreació.
Participa: l'aula de voloncel del CPM de Requena i l'aula de percussió del CPM de Requena.
Col.labora: Manuel Santapau, Rocio Cintero, Miguel Hernández i Marc Moreno.
Notes al programa
La peça de David Leal, ‘Alicia a través de l’espill’, escrita per a ensemble de saxos, percussió i dansa pren com a punt de partida la segona part de la novel·la homònima de Lewis Carroll de 1871. En aquesta obra, Alícia s’endinsa al món que hi troba a través de l’espill. Un espai oníric i absurd plantejat per Carroll que serveix d’inspiració en aquesta obra a través de quatre moviments: Alícia creua l’espill, Jabberwocky, el Jardí de les flors parlants i la Cançó de bressol.
La peça de Joan Gómez, ‘Jabberwocky’, escrita per a ensemble de cordes, percussió, electrònica i videocreació explora l’imaginari del poema Jabberwocky de Lewis Carroll, inclòs en la seva obra ‘Alicia través de l’espill’, a partir de l’aproximació estètica surrealista que proposa el cineasta Svankmajer en el seu famós curtmetratge de 1971. La composició audiovisual resultant proposa una deconstrucció del material del cineasta a través de la presència de joguets, mobiliaris, edificacions i gravats de l’època. Una peça que dialoga amb la lectura crítica de Carroll envers les costums i la moral de la societat victoriana.
Preus: Entrada lliure amb invitació fins completar aforament
Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València
Utilitzeu l'etiqueta #Ensems per comentar i compartir a les xarxes socials les vostres experiències, impressions i sensacions als concerts del festival!
Ens trobem als concerts!