Sono(soro)ridades

Data:
Diumenge 17 de setembre 2023
Lloc:
IVAM
Hora:
11.00h
Duració:
70'
Preu:
Gratuït
Participants

Ana Mora y Amanda Gutiérrez, col·lectiu Sono(soro)ridades

Stuart Jackson: percussió, músic convidat

Rafael Tormo: vincle cultural

Informació

Aquest esdeveniment comença amb la visita guiada a l’estudi obert a IVAM de la residència artística del col·lectiu Sono-(soro)ridades com a part del festival ENSEMS. L’IVAM serà el punt de partida per a l’inici de la caminada sonora de Realitat Augmentada. La caminada culminarà amb una execució sonora al pati d’IVAM obert al públic en general.

Aquest projecte parteix de l’ecologia acústica dels safareigs públics com a centres de socialització i reunió de dones i nens que van propiciar un entramat de relacions aurals, on la comunicació, les cures i la criança s’intersecten espacialment i corporalment. El seu contingut es nodreix d’entrevistes i registres sonors in-situ dels vestigis de safareigs públics a València, per recuperar i amplificar l’escolta a través d’històries orals dels qui van habitar aquests espais i les memòries del qual prevalen fins als nostres dies.

El projecte vincula el ‘fer safareig’ i l’aigua com a mitjà ressonant del territori des d’una escolta feminista, enfocant-se en la connexió aural d’aquestes col·lectivitats per mitjà de narratives situades. En el marc del festival d’Ensems, la col·lectiva Sono-(soro)ridades desenvolupa una residència artística i s’enfoca en experiències aurals, incorporant reflexions al voltant de corporalitats situades, gènere, migració i descolonització, entre d’altres. La seva participació consta d’una mostra processual amb la documentació de la investigació i la creació artística. L’obra en viu es durà a terme després d’una caminada sonora mitjançant una intervenció performàtica i acústica en temps real.

Inscripció a l'activitat

Enviar mail a ensems@ivc.gva.es. Aforament limitat a 20 persones.

Concert gratuït fins a completar aforament.

Dirigit a públic general a partir de 12 anys.

Internacional